TOPSPORT1

Η αθλητική σας ενημέρωση

www.top-sport.gr

Από την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και για όλο τον κόσμο

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

OlaKrepa834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν... προσγειωθεί στο γρασίδι (photos)

Το a-sports.gr καταγράφει μερικά από τα πιο απίστευτα αντικείμενα που βρέθηκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο

Δυστυχώς, το φαινόμενο της ρίψης αντικειμένων έχει καταντήσει να είναι σύνηθες στο ποδόσφαιρο. Φωτοβολίδες, κροτίδες, πλαστικά μπουκάλια, καθίσματα, κέρματα, αναπτήρες, ακόμα και πέτρες κάνουν συχνά-πυκνά την εμφάνισή τους στο γρασίδι, αμαυρώνοντας την εικόνα του αθλήματος και προκαλώντας ουκ ολίγες φορές και τραυματισμούς.

Κάποιοι οπαδοί, όμως, δεν ακολούθησαν την πεπατημένη στην προσπάθειά τους να διαμαρτυρηθούν για διαιτητικές αποφάσεις ή να πικάρουν κάποιον αντίπαλο.

Πρόσφατα είδαμε στη Γερμανία ναεκτοξεύεται μπανάνα προς τον Μάνουελ Νόιερ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το φρούτο έγραφε πάνω «Koan Neuer (Όχι Νόιερ)» και ήταν ένα μήνυμα των «κιτρινόμαυρων» οπαδών -γι’ αυτό και το συγκεκριμένο φρούτο- κατά του γκολκίπερ, που στο παρελθόν είχε φορέσει και τη φανέλα της «μισητής» Σάλκε.

Η μπανάνα, όμως, δεν είναι σε καμία περίπτωση το πιο περίεργο πράγμα που έχει βρεθεί ποτέ απρόσμενα στο γρασίδι.

Το a-sports.gr θυμάται μερικές από τις εμπνεύσεις των οπαδών που μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα, προκαλώντας, γέλιο, αηδία αλλά και τρόμο!

Οι επισκέπτες του ζωικού βασιλείου

Το ζωικό βασίλειο, έμψυχο ή... άψυχο, έχει φωνάξει αρκετές φορές «παρών» στο ποδοσφαιρικό γρασίδι. Και δεν μιλάμε για τα σκυλιά, τα πουλιά, τα σκιουράκια ή ακόμα και τις κατσίκες που έχουν μπει αρκετές φορές οικειοθελώς στον αγωνιστικό χώρο, τραβώντας την προσοχή των παικτών.

Μιλάμε για αυτά τα άτυχα ζωάκια που πετάχτηκαν στο γρασίδι και πρωταγωνίστησαν -ζωντανά ή νεκρά- σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Σχετικά πρόσφατα είναι στην Ελλάδα η… μυρωδιά και το θέαμα που αντίκρισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού όταν πήγαν στην Τούμπα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2014, όταν… γαύροι είχαν καταλάβει τις θέσεις τους στον πάγκο, κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.

gavroi

Σε άλλο γνώριμο σκηνικό από τη χώρα μας, λαγοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, καθώς το συγκεκριμένο παρατσούκλι συνηθίζεται από τους αντιπάλους για τους οπαδούς των «πρασίνων». Το γλυκό ζωάκι, όμως, έκανε την εμφάνισή του και στην Κύπρο, καθώς και οι φίλαθλοι της Ομόνοιας αποκαλούν αυτούς του ΑΠΟΕΛ «πορτοκαλί λαγούς» και φρόντισαν να... αμολήσουν έναν από αυτούς (βαμμένο προφανώς!) σε ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Κουνέλι έκανε την εμφάνισή του και στο Derby della Madonnina ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ, με ιταλικό δικαστήριο να επιβάλλει πρόστιμο 10.000 ευρώ στον υπαίτιο οπαδό.

rabbit

Μια από τις χαρακτηριστικότερες φωτογραφίες που συνοδεύουν σχεδόν κάθε αφιέρωμα στο ισπανικό el clasico είναι αυτή της γουρουνοκεφαλής που πέταξαν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα στον Λουίς Φίγκο. Ο Πορτογάλος είχε προτιμήσει το 2000 να αφήσει τους «μπλαουγκράνα» για τη «μισητή» αντίπαλο Ρεάλ και οι οπαδοί της ομάδας της Βαρκελώνης σε κάθε ντέρμπι φρόντιζαν να του υπενθυμίζουν το... λάθος του, με αποκορύφωμα το ματς του 2002 στο Καμπ Νου, όπου στην προσπάθειά του να εκτελέσει κόρνερ δέχθηκε βροχή κερμάτων, ένα μπουκάλι «Jim Beam» και φυσικά την περίφημη... γουρουνοκεφαλή, που ανάγκασε το διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση για 13 λεπτά προκειμένου να προστατέψει τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Το ίδιο... δώρο πήρε το 2004 από τους οπαδούς της Σάμροκ Ρόβερς και ο Τόνι Γκραντ, που έφυγε από την ομάδα για τη... μισητή Μποχέμιανς.

pighead

Τα γουρουνάκια έχουν γενικότερα την… τιμητική τους, καθώς ένα από αυτά έκανε την εμφάνισή του σε πολωνική έδρα, ενώ ένα άλλο, συνοδεία ενός κόκορα, αφέθηκε στο γήπεδο στον τελικό του ιρλανδικού Κυπέλλου το 1985. Στο... κυνήγι πήραν οι άνδρες ασφαλείας και μια κότα στο ντέρμπι ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα, όπως και αυτή που πετάχτηκε από οπαδούς της ADO Ντεν Χάαγκ.

Και αυτά είναι μερικά από τα πιο ήπια περιστατικά, καθώς πώς θα σας φαινόταν αν εκεί που αγωνιζόσασταν βλέπατε ένα... φίδι; Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξαν για να πανικοβάλουν τους αντιπάλους τους οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της FK S Σαράγεβο, Horde Zla, που σε αγώνα πρωταθλήματος του 1986 πέταξαν μια... οχιά βαμμένη καφέ στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, ενώ ανάλογο ερπετό άφησαν ελεύθερο στο γρασίδι και οι οπαδοί της Λέφσκι Σόφιας στο τοπικό ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ.

Ακραία και... ανατριχιαστική και η αντίδραση των υποστηρικτών του Ελ Σαλβαδόρ σε αναμέτρηση με τις Βερμούδες, καθώς το 1993 άρχισαν να πετούν νεκρές γάτες, ιγκουάνα και σακούλες με ούρα!

Το αποτρόπαιο θέμα μιας… μισής γάτας αντίκρισαν και οι άνθρωποι που έσπευσαν να διαπιστώσουν τι ήταν αυτό που πετάχτηκε από την κερκίδα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Τσάρλτον και τη Λούτον το 1982.

Κάτι για τη λιγούρα

Κάποιες άλλες φορές, πάλι, οι θεατές φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για τη... διατροφή των ποδοσφαιριστών! Τα καρότα βρίσκονται συχνά στο αγωνιστικό… μενού των παικτών του Παναθηναϊκού, ενώ οπαδοί της Χάιντουκ Σπλιτ γέμισαν το γήπεδο ντόνατς για να πικάρουν πρώην πρόεδρο της ομάδας που διατηρούσε και φούρνο.

donuts

Τη... λιγούρα του Γκάρι Νέβιλ φαίνεται ότι υπολόγισε φίλαθλος της Λίβερπουλ, ο οποίος του χάρισε ένα μισοφαγωμένο χάμπουργκερ σε ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ώρα που ο Πολ Γκασκόιν είδε τους οπαδούς της πρώην ομάδας του Νιουκάστλ να του πετούν σοκολάτες Mars όταν επέστρεψε ως αντίπαλος με τη φανέλα της Τότεναμ. Ο απίστευτος «Γκάζα» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη ότι η συγκεκριμένη είναι η αγαπημένη του σοκολάτα και δεν δίστασε να σηκώσει μία από το γρασίδι και να τη φάει.

Η ρίψη… σέλινου είχε γίνει παράδοση στο Στάμφορντ Μπριτζ, μέχρι το 2007 που απαγορεύτηκε, καθώς τα λαχανικά που εκτοξεύονταν στους παίκτες της Άρσεναλ στην αναμέτρηση για το Carling Cup δεν τους επέτρεπαν να εκτελέσουν κόρνερ!

celery

Μπερδέψαμε τα αθλήματα...

Άλλες φορές, πάλι, την μπάλα ποδοσφαίρου αντικαθιστούν άλλες μπάλες. Όλοι θυμόμαστε το κόκκινο μπαλόνι-σκόρερ για τη Σάντερλαντ απέναντι στη Λίβερπουλ το 2009, το οποίο ξέφυγε από θεατή και άλλαξε πορεία στην μπάλα σε σουτ του Ντάρεν Μπεντ που κατέληξε στα δίχτυα, με το γκολ να μετρά κανονικά, καθώς θεωρήθηκε «νεκρό σημείο».

liverpoolballoun

Στην κατά τα άλλα πολιτισμένη Ελβετία, οπαδοί της Λουκέρνης και της Βασιλείας βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την αλλαγή της ώρας στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα στον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, πετώντας χιλιάδες μπαλάκια του τένις. Το ίδιο είχαν κάνει και οι φίλαθλοι της Χαλ Σίτι εν όψει της αναμέτρησης με την Μπόλτον για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά του πρώην τενίστα Ντέιβιντ Λόιντ, που είχε αγοράσει το σύλλογο, ανοίγοντας πόλεμο με τους οπαδούς. Τελικά, πούλησε την ομάδα…

balakia

Στην κόντρα της Σέλτικ με τη Ρέιντζερς γράφτηκε μια… νέα σελίδα, όταν οι οπαδοί της πρώτης γέμισαν το γήπεδο με μπάλες θαλάσσης και φουσκωτά παιχνίδια, θέλοντας να υπενθυμίσουν στους αντιπάλους τους ότι εκείνοι συνεχίζουν στην Ευρώπη. Η απάντηση ήρθε στην επόμενη συνάντησή τους, με τους υποστηρικτές της Ρέιντζερς να τους πετούν πλαστικά παπάκια!

Υποστηρικτές της Μπραν εκτόξευσαν μια μπάλα μπιλιάρδου στον αγώνα με την Έβερτον το 2008, ενώ σε άλλο ματς κατάφεραν να πετύχουν με αβγό παίκτη της Ρόζενμποργκ που μόλις είχε σκοράρει.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές!

Υπάρχουν, όμως, και μερικά αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν και δεν εντάσσονται σε κάποια κατηγορία, καθώς ξεπερνούν κάθε φαντασία! Όπως, για παράδειγμα, ο τρόπος που επέλεξαν οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς για να πειράξουν τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας που επέστρεψε με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε και πανηγύρισε μπροστά τους το γκολ της νέας ομάδας του. Την επόμενη φορά, οι φανατικοί τον υποδέχτηκαν με μια… βροχή από δονητές!

Άλλα περιστατικά, πάλι, μας κάνουν να απορούμε για τους ελέγχους που γίνονται στους θεατές πριν εισέλθουν στο γήπεδο. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να περάσει απαρατήρητο το κλεμμένο σκουτεράκι που πέρασαν στις κερκίδες του Τζουζέπε Μεάτσα οι οπαδοί της Ίντερ στην αναμέτρηση με την Αταλάντα το 2001 στο οποίο έβαλαν φωτιά; Με μέρος οχήματος εμφανίστηκε στο γρασίδι και ένας οπαδός κατά τη διάρκεια του φιλικού ανάμεσα στη Χιλή και τους Κινγκς της Νέας Ζηλανδίας, κάνοντας τις βόλτες του ανάμεσα στους παίκτες 10 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα κρατώντας μια πόρτα αυτοκινήτου. Στο τέλος του αγώνα, ο εκφωνητής του γηπέδου ζήτησε από τους Χιλιανούς να μην εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και «να μη φέρνουν μέρη αυτοκινήτου στο γήπεδο»!

scooter

Στα αξιοπερίεργα συγκαταλέγεται, φυσικά, και το… φέρετρο που πέταξαν οπαδοί του Ιωνικού στην αναμέτρηση με την Προοδευτική στο γήπεδο της Νεάπολης, για να πικάρουν την αντίπαλό τους για τον υποβιβασμό στην Α’ Πειραιά.

Κάτι… ξέφυγε και από τους ανθρώπους ασφαλείας στον προημιτελικό για το Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στην Αμέρικα και τη Σάο Καετάνο το 2004. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια, με τους φιλάθλους να τους ακολουθούν και με τον έναν από αυτούς να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο με καρότσι οικοδομής.

karotsi

Αντίθετα και πέραν του αστείου του θέματος, οδυνηρές συνέπειες θα μπορούσε να έχει η κίνηση οπαδού που πέταξε -ευτυχώς όχι απασφαλισμένη!- χειροβομβίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπράντφορντ με τη Μίλγουολ το 1965! Το επικίνδυνο αντικείμενο εκτοξεύτηκε προς τον τερματοφύλακα της πρώτης Τσικ Μπρόντι, που κάλεσε τον επόπτη, ο οποίος, μόλις διαπίστωσε περί τίνος επρόκειτο, ζήτησε από όλους πανικόβλητος να απομακρυνθούν. Το 2012, χειροβομβίδα έκανε πάλι την εμφάνισή της στο Ιράν κατά τη διάρκεια ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής Αντέλ Κολακάι την έπιασε και την πέταξε στην άκρη νομίζοντας ότι ήταν σκουπίδι, για να τη δει σοκαρισμένος όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι να εκρήγνυται! Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.

grenade.[1]

Στον αποκλεισμό του Άγιαξ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα χρόνο οδήγησε η έμπνευση ανεγκέφαλου να πετάξει στον τερματοφύλακα της Αούστρια Βιέννης μια σιδερόβεργα.

Μπουκάλι γνωστής μάρκας ουίσκι πετάχτηκε, εκτός από τη Βαρκελώνη, και στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Σεβίλλη το 2006, ενώ ο Βολκάν Ουνλού μάζεψε μπροστά από την εστία του ένα μπουκαλάκι άρωμα. Βροχή παπουτσιών έπεσε από οπαδούς της Μπρόντμπι το 2008, ενώ σε ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά οι υποστηρικτές της Τζουργκάρντεν πέταξαν στους παίκτες της Ασιρίσκα, την ομάδα με τους περισσότερους Τούρκους φιλάθλους στη Σουηδία, ένα μπουκάλι με σάλτσα κεμπάμπ!

Ένα από τα καλύτερα σας το κρατήσαμε για το τέλος, καθώς συνέβη πριν από αρκετά χρόνια σε γήπεδο της Κρήτης. Θεατής, απογοητευμένος από τις αποφάσεις του διαιτητή, ξεβίδωσε το... ξύλινο πόδι του και το πέταξε προς τον αγωνιστικό χώρο! Ελπίζουμε να το βρήκε στη συνέχεια…

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

www.a-sports.gr

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).